Ця “знаменита” ковбаса по 2.20, яку совок згадує дотепер, по ГОСТУ дозволялось виготовляти навіть без додаванням’яса.

kovbasa2_20В 1936 році для боротьби з наслідками голоду запустили в продаж ковбасу “Докторскую” по 2.20.
ТУ САМУ, ЗНАМЕНИТУ, ЯКУ СОВОК ЗГАДУЄ ПО НИНІ…
Тому й “лікарська”. Правда, насправді то крадений в США рецепт іншої ковбаси… Та й обладнання теж в США придбали, але то такоє… ви фсє врьотє… Забудьмо.
У нас фсьо савєцкоє було.
Так от. Питання:
В країні голод, а в них ковбаса з 70% свинини, 25% телятини, шпик та молоко. Бо все по ГОСТу, ніби-то.
А де ж те м’ясо брали?
Так от. Беремо і читаємо ГОСТ 23670-79:
“Допускается взамен говядины, свинины, баранины совместное использование стабилизатора белкового, массы мясной говяжьей или свиной, или бараньей, пищевой плазмы (сыворотки) крови, крахмала или муки пшеничной…”
Це з державного опису ГОСТів. Тобто, приписка маленькими літерами.
Тоді, в СРСР, на цьому не акцентувались, а просто валили ковбасу зі шкіри, шлунків та всього, що під рукою було.
Жрітє! А щоб вірили, що живете в найлучщєй странє, кушайтє лапшу з вух.
Та й ціна… Середня зарплата була 90 рублєй.
Тобто на 2 кіло ковбаси треба було працювати майже цілий робочий день. Але ще півдня, після роботи, треба було вистояти чергу, щоб її, цю ковбасу, купити. Спитайте старших за віком скільки в Самборі, наприклад в “гастрономі під судом” треба було відстояти чергу щоб її купити.
Такую страну потєрялі!

Залишити коментар

Коментування закрито.